yazilimweb tasarim
mob / viber: +38269693418

Evidencija računarske opreme

Program za evidenciju (popis) računarske opreme (desktop računari, laptop i tablet računari, serveri, štampači, skeneri i drugi uređaji) u vlasništvu organizacionih jedinica opštine.
Računari se evidentiraju po vrsti (desktop, laptop, server, tablet), po imenu i prezimenu korisnika koji koristi računar, nazivu organirzacione jedinice kojoj pripada računar, lokaciji kancelarije, broju kancelarije, kao i koji operativni sistem koristi računar, da li je licenciran ili ne, koji office paket koristi, koji ima procesor, kapacitet memorije i hard diska, da li je rashodovan ili ne i za svaki računar se u bazi dodaje txt fajl sa svim značajnijim elementima računra (matična ploča, grafička kartica, procesor, memorija, hard disk, ...). Tako da se u svakom momentu zna koje su karakteristike bilo kog računara u opštini i gdje se nalazi i ko ga koristi. Takođe mogu se vršiti pretrage po različitim kriterijumima: po imenu i prezimenu korisnika, po organizacionoj jedinici, po broju i lokaciji kancelarije, da li je licenciran ili ne, koji operativni sistem koristi, koji office paket koristi, po određenoj vekličini memorije.
Sve izmjene u vezi opreme se jednostavno unose (npr. ako se poveća memorija određenog računara ili ako se promjeni operativni sistem računara) tako da uvjek imamo ažurirane podatke u vezi računarske opreme u opštini ili nekoj drugoj firmi. Svi ti izvještaji koji su kreirani u pdf formatu mogu se i odštampati.
Pogledajte prikaz screenshoot-ova ekrana (snimke ekrana) aplikacije: